2020-06-15 09:15:47• hírek • Agerpres

A hét elején kidolgozza a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló határozatot

Hétfőn vagy kedden dolgozza ki a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbításáról és a következő 30 napban esedékes intézkedésekről szóló határozatot - nyilatkozta vasárnap este Ludovic Orban.

Azt is megkérdezték a miniszterelnöktől a B1 televízió műsorában, mi történik abban az esetben, ha a parlamentben többségben levő Szociáldemokrata Párt (PSD) a veszélyhelyzet meghosszabbítása ellen szavaz. "Akkor nem lesz többé veszélyhelyzet" - válaszolt Orban.

A kormányfő ismét nyomatékosította, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítása nem politikai döntés, ez szakemberek, epidemiológusok által készített vizsgálatokon, felméréseken alapul, akik úgy vélik, hogy elengedhetetlenül fontos a veszélyhelyzet 30 nappal való meghosszabbítása annak érdekében, hogy továbbra is a hatóságok rendelkezésére álljanak a szabályok megfelelő alkalmazását lehetővé tevő eszközök.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a több mint 1300 haláleset is arról tanúskodik, hogy a SARS- CoV-2 vírus veszélyes, és mindenki, aki a vírus terjedésének fékezését célzó korlátozó intézkedések be nem tartására buzdít, "a polgárok egészségét és életét veszélyezteti".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: